Am fost în weekend la un hotel: ce mi-a plăcut cel mai mult

Trecuse deja destul de mult timp de cand nu mai avusesem o perioada de relaxare si am hotarat impreuna cu niste prieteni ca in weekend sa mergem la munte, sa mai avem si noi putin timp liber. A fost foarte misto, ne-am incarcat bateriile cu ocazia asta.

Nu am stat la un hotel foarte scump si extravagant dar nici la unul foarte ieftin ci am ales, ca de obicei, solutia de mijloc. Totul in regula, dar voiam sa va povestesc ce mi-a atras atentia cel mai mult, pe langa serviciile de calitate. Bai, aveau oamenii niste uniforme absolut impecabile.

Frumos colorate, cu gust, astfel incat sa le observi si sa le poti aprecia dar sa nu iti ”sara in ochi” si sa-ti distraga atentia prea tare iar logo-ul hotelului, amplasat discret pe partea din fata a acestor echipamente horeca venea exact ca si cireasa de pe tort in acest ansamblu de culori si texturi.

Mi s-a parut o miscare foarte buna din partea managerilor hotelului. Ca si client, atunci cand vezi ca oamenii exceleaza la acest capitol te gandesti automat ca toate celelalte aspecte sunt la fel de minunate. Poate ca erau, poate ca nu, cert e ca pe mine au reusit sa ma manipuleze cu treaba asta si chiar daca existau si nereguli acolo le-am trecut cu vederea fara sa realizez macar.

Mai multa incredere in ei am capatat in momentul in care am observat ca si la camasi bucatari au respectat cu strictete tiparul pe care probabi ei insisi l-au impus. Era de inteles ca oamenii de la receptie si tot personalul care intra in contact direct cu clientii sa arate impecabil, dar nu ma asteptam ca si pe cei din bucatarie (pe care mai rar ai ocazia sa ii vezi) sa ii echipeze la fel de frumos.

Concluzia la care am ajuns dupa cateva zile petrecute intr-un astfel de hotel in care uniformele sunt ”sfinte” este ca si tu, daca ai o afacere in domeniul horeca, ar trebui sa fii la fel de atent la aceste detalii. Felul in care angajatii tai se prezinta in fata clientilor este foarte important si s-ar putea sa cantareasca greu in decizia unui client de a mai reveni sau nu in locatia ta.

Leave a Reply