7 semne prin care iti poti da seama ca esti mintit

Fiecare dintre noi ne dorim sa aflam daca persoana din fata noastra ne minte, insa detectarea minciunii este destul de grea, mai ales daca nu suntem niste profesionisti cum sunt, de exeplu, personajele principale din serialul Lie to Me.

Insa, cu toate acestea, putem dupa anumite semne sa ne dam seama de minciuna pe care o spune interlocutorul nostru. Iata niste metode care functioneaza destul de mine atunci cand incerci sa demasti o persoana mincinoasa.

1. Se amuza
Acesta ar fi un prim semn, iar daca persoana cu care vorbesti incearca din rasputeri sa te faca sa razi, cu siguranta incearca sa te minta. Practic pe aceasta cale incearca sa duca conversatia la un nivel mai putin serios si se incearca sa se evite subiectul principal.

2. Simpatie exagerata
Daca ai de-a face cu cineva care este foarte empatic cu tine la fel, s-ar putea sa fii mintit chiar in acel moment. Trebuie sa iti dea de gandit acest fapt mai ales daca acea persoana nu a mai fost empatica cu tine pana la momentul respectiv.

3. Raspunde la o intrebare cu o alta intrebare
Un semn clar al tuturor minciunilor este atunci cand la o intrebare ni se raspunde cu o alta intrebare, sau si mai rau, cu mai multe intrebari, evitandu-se practic un raspuns direct.

4. Asteapta mult sa dea un raspuns
Daca ai pus o intrebare cat se poate de simpla si vezi ca persoana din fata ta a inghetat pentru cateva secunde este foarte posibil sa fii luat pe ocolisuri. Inseamna ca nu stie ce raspuns sa dea, iar in acele momente incearca din rasputeri sa creeze un raspuns cat mai plauzibil.

5. Repeta intrebarea
Daca repeta intrebarea o face pentru a avea mai mult timp pentru a pregati o minciuna.

6. Evita raspunsul
Atunci cand primesti de la interlocutor foarte multe detalii, mai putin raspunsul, atunci este clar ca esti mintit. Facem acest lucru involuntar atunci cand mintim pentru a pierde cealalta persoana printre detalii.

7. Preia o pozitie de aparare
Aceasta pozitie se vede dupa tonul vocii, care se schimba, dar si dupa pozitia corpului pe care o adopta.

Etichete:

Lasă Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *