6 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi

Hipocrate declara pe vremuri ca “mersul pe jos este cel mai bun remediu”. Iar daca stai si te gandesti bine la aceasta afirmatie, aceasta este cea care iti spune foarte multe despre felul in care ne inselam uneori atunci cand vine vorba despre sanatatea noastra.

Preferam sa credem unele reclame mincinoase care afirma ca medicamentele lor pot sa ne purifice in mod miraculos organismul, mai degraba decat sa ne atrenam mai mult, sa bem apa sa mancam sanatos si sa mergem mai mult pe jos.

In plus, o noapte odihnitoare de somn, o sedinta de antrenament sau o plimbare mai lunga sau mai scurta sunt de ajuns pentru a ameliora in mod considerabil aspectul sau sanatatea unei persoane.

Iata care sunt deci avantajele mersului pe jos.

1. Schimbari cerebrale pozitive. Dupa cum au demonstrat-o studiile recente, aerobicul cu miscari mai lejere sau mersul pe jos pot preveni dementa precoce, reduc riscurile de a suferi de Alzheimer si pot ameliora sanatatea mentala in general. Sa nu mai vorbim despre reducerea stresului mental si mentinerea unui nivel mai ridicat de endorfine.
2. Imbunatatirea vederii. Chiar daca ochii par ultimul lucru in legatura cu mersul pe jos, mersul pe jos contribuie foarte mult la sanatatea lor. Poate contribui chiar la tratarea glaucomului, contribuind la reducerea presiunii arteriale.
3. Poate preveni bolile cardiace. Mersul pe jos poate preveni sau te ajuta sa eviti problemele cardiace. Reduce in acelasi timp hipertensiunea arteriala, nivelul de colesterol, ameliorand circulatia sanguina.
4. Marirea volumului pulmonar. Mersul pe jos reprezinta un exercitiu aerobic lejer care mareste fluxul de oxigen din sange si care ajuta la antrenarea plamanilor. Dar si sa elimini toxinele si deseurile. Datorita unei respiratii mai profunde si mai bune, se vor ameliora anumite simptome legate de bolile pulmonare.
5. Efecte benefice asupra pancreasului. Poate parea destul de ciudat, dar mersul pe jos este foarte benefic pentru a preveni diabetul. Se poate ameliora toleranta la glucoza si se poate preveni astfel diabetul.
6. Digestia se va ameliora. 30 de minute de mers pe jos zilnic poate ajuta la reducerea riscurilor de a suferi de cancer de colon dar si la ameliorarea digestiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *