6 gesturi care îți vor face bine în fiecare zi

Sa te gandesti la tine sau sa ai grija de tine in fiecare zi nu necesita foarte mult timp. Sunt de ajuns cateva minute zilnic pentru a merge pe jos, a te concentra, a manca mai bine sau a te hidrata.

Alege deci sfatul care ti se potriveste cel mai bine si profita de toate beneficiile acestor noi obiceiuri.

Ti se pare aproape imposibil sa fii in forma in fiecare zi? Ai impresia ca nu sunt destule ore intr-o zi pentru a ajung sa faci asta? Ar trebui sa iti schimbi parerea, deoarece trebuie sa stii ca exista o serie de gesturi simple, pe care le poti face in fiecare zi, care te ajuta sa iti faci plinul de energie si care iti pot ameliora sanatatea mentala si fizica.

Mergi pe jos. Obiectivul de 10 000 de pasi pe zi poate fi atins mai usor decat ai putea crede. Parcheaza mai departe de birou, coboara din autobuz sau metrou cu o statie mai devreme si urca pe scari mai des in loc sa folosesti liftul de fiecare data. Daca esti foarte activ, corpul tau se va simti automat mult mai bine.

Creeaza o « bula ». Fa-ti timp in fiecare zi sa lasi deoparte retelele sociale, lumea din jur si orice altceva, pentru a te gandi doar la tine, vei vedea ca iti face doar bine. Ai nevoie de o « bula » doar pentru tine macar 5 minute pe zi.

Dormi. Daca dormi bine, te vei simti bine si vei fi bine dispus/a. Reprezinta o activitate esentiala pentru organism. 7-8 ore de somn pe zi vor evita depresiile si vor limita producerea hormonului stresului.

Hidrateaza-te. Apa face bine tenului, ne ajuta sa ne purificam corpul, mentine functiile intestinale sanatoase, la fel ca si muschii.

Imbraca-te asa cum vrei. Daca vrei sa incepi ziua asa cum trrebuie, poarta ceva ce iti place foarte mult. Daca te vei simti bine in hainele tale, vei avea mai multa incredere in tine si buna dispozitie va creste.

Mananca bine. Fa-ti plinul de legume, de fructe, de cereale integrale, de nuci, de leguminoase si de proteine. Alege alimente sanatoase si asculta-ti corpul atunci cand se simte satul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *