4 sfaturi pentru a te pregati de interviu

Cu siguranta fiecare dintre noi avem emotii atunci cand mergem la un interviu de angajare. Chiar daca avem foarte multa experienta in spate, daca participam la un interviu important iar noi simtim ca acela este jobul visurilor noastre, atunci vom trai niste momente in care suntem tensionati pana in maduva oaselor.

Chiar daca de emotii este foarte greu de scapat, pana la urma acestea sunt normale iar la un moment dat vom trece peste ele, daca nu inainte de interviu, poate chiar in timpul acestuia cand vom vedea ca nu este totul chiar atat de negru pe cat ne-am inchipuit noi initial.

Iata cateva sfaturi de care sa ti cont atunci cand te pregatesti de un interviu:

1. Tinuta. Daca esti genul de persoana rebela si doresti sa obti o pozitie office va fi foarte greu sa faci o impresie prea buna daca vii inca de la inceput in stilul caracteristic. Chiar daca este important sa ne imbracam cum ne simtim bine, atunci cand mergem la un interviu trebuie sa eliminam orice impediment de a fi exclus din calculele companiei.

2. Nu intarzia. Dupa tinuta, punctualitatea este un atuu important si un must have. Daca vei intarzia la interviu vei lasa o impresie proasta, fiind foarte greu sa demonstrezi ca pe viitor nu ti se va mai intampla acelasi lucru.

3. Intereseaza-te despre profilul firmei. Cum angajatorul se intereseaza foarte mult despre tine atunci cand mergi la interviu, la fel trebuie sa o faci si tu inainte. Adesea la interviuri candidatii sunt intrebati ce stiu despre compania la care urmeaza sa fie angajati, iar o lipsa de informatii de baza cu siguranta nu va da bine celui din fata ta.

4. Nu incepe cu beneficiile. Discutia trebuie sa fie una normala si fireasca, sa mearga cursiv si sa nu se sara de la un lucru la altul. Insa daca esti foarte interesat de beneficii, ar trebui ca acest lucru sa fie lasat cat mai spre finalul interviului pentru a nu se crede ca esti interesat strict de acest aspect.

Acestea fiind spuse, daca nu reusesti sa treci peste emotii dar respecti o parte din lucrurile de mai sus iar experienta te ajuta, vei avea toate sansele sa obti ceea ce ti-ai dorit.

Leave a Reply