10 pluginuri WordPress necesare pentru orice site

Pluginurile wordpress fac parte din aspectele importante la care trebuie sa fii foarte atent daca vrei sa ai un site aranjat frumos, optimizat si usor de administrat. Comoditatea mare pe care acestea ti-o ofera este cea mai importanta, deoarece un site cu cat este mai usor de administrat si cu cat ofera o experienta mai placuta utilizatorilor, cu atat este mai cautat si apreciat. De aceea, pluginurile wordpress au fost create special pentru a satisface aceasta nevoie, fie ca vorbim de cei care il administreaza sau de vizitatorii sai.

Numarul acestora este extrem de mare si de aceea uneori ne este foarte greu sa le alegem pe cele mai potrivite, insa dupa experienta mea si o mica cercetare de piata, am aflat care sunt cele mai benefice pluginuri wordpress si pe care absolut orice site trebuie sa le aiba instalate, asta daca cel care detine site-ul isi doreste doar rezultate bune.

Pluginuri wordpress obligatorii pentru un site

#1 WordPress Plugin by Yoast

Acest plugin, este cel mai benefic din punct de vedere seo, deoarece modul in care poti optimiza un site cu ajutorul sau este de-a dreptul foarte benefic. Asadar, fie ca vorbim de articole, pagini sau categorii, acest plugin ne face procesul de optimizare seo mult mai usor.

#2 W3 Total Cache

Pentru ca timpul de incarcare a unui site este foarte important, acest plugin iti va memora paginile pe care vei intra iar astfel, timpul de incarcare va fi mult mai mic, iar in felul acesta vei observa o mica imbunatatire a experientei dar si din punct de vedere seo.

#3 Akistmet

Probabil toti am avut probleme cu spam-ul si de aceea este foarte important sa ne protejam site-ul de aceasta problema, iar acest lucru cel mai bine poate fi realizat cu ajutorul acestui plugin, care are actualizari frecvente si care este chiar gratuit.

#4 Contact Form 7

Cea mai usoara comunicare cu cititorii sau clientii nostri este cu siguranta prin email si de aceea, orice site ar trebui sa aiba instalat acest plugin, care iti usureaza munca prin trimiterea unor emailuri frecvente si prestabilite.

#5 Facebook Like Box Widget

Acest plugin iti va integra pagina de facebook pe site, exact acolo unde ai nevoie, iar in felul acesta poti aduna mult mai usor like-uri. Modul sau simplu prin care il poti integra pe site este cel mai avantajos aspect al sau, de aceea trebuie sa il instalezi si tu daca nu ai facut-o pana acum.

#6 Simple Share Button Adder

Pastram aceeasi directie si de data aceasta va recomandam acest plugin care va ajuta sa va distribuiti articolele pe orice retea de socializare. Nu ar trebui sa existe nici un site fara un astfel de plugin, deoarece creste numarul vizitelor, lucru care se poate vedea foarte usor.

#6 Google Analytics WP

Fara acest plugin, nu vei reusi sa stii care este numarul de vizite ale site-ului tau, lucru care este foarte nerecomandat, in special pe o perioada lunga de timp. Acesta se instaleaza cu usurinta si nu ingreuneaza absolut deloc viteza site-ului.

#7 Sucuri Security

Siguranta este prioritara si nu doar pentru un magazin online, de aceea instaleaza-l si pe acesta, insa ai mare grija la faptul ca nu trebuie sa fie activ daca pe site mai ai si alt plugin care face acelasi lucru.

#8 Popup Maker

Cel mai simplu mod prin care poti anunta utilizatorii cu privire la noutatile de pe site sau la faptul ca ai lansat un anumit produs, este sa folosesti acest plugin care iti creeaza foarte usor ferestre si care se deschid exact atunci cand doresti tu.

#9 Google XML Sites

Acest plugin, este foarte important din punct de vedere seo, deoarece va anunta motorul de cautare Google cu privire la continutul pe care il ai pe site, clasarea articolelor fiind dependenta de catre acesta.

#10 WP Tab Widget

Acest ultim plugin, este dedicat in special blogurilor, deoarece in partea dreapta va afisa cateva detalii ale site-ului cu privire la comentarii si articole si care pot prelungi perioada de vizita a cititorilor tai.

One Response

  1. Silviu 8 mai 2018

Leave a Reply