Întrebări tabu despre păduchi

Au trecut deja ani buni de cand au aparut pe piata din romania o multime de tratamente paduchi care mai de care mai eficiente, mai ieftine si mai usor de administrat iar aceasta problema nu mai este de mult una rusionasa, majoritatea oamenilor cunoscand faptul ca infestarea cu paduchi de cap nu este neaparat un semn al igenei precare din cauza ca paduchii se transmit foarte usor de la o persoana la alta. Totusi inca mai exista oameni care cauta raspunsuri la intrebarile tabu despre paduchi. Din acest motiv am decis sa scriu acest articol si sa raspund la cateva dintre cele mai ”interesante” intrebari legate de acest subiect.

  1. Cum te infestezi cu paduchi de cap?

In primul rand trebuie sa mentionez faptul ca acest tip de paraziti nu au abilitatea de a sari de pe un corp pe altul si nici nu pot zbura. Cu toate astea este foarte usor sa ”dobandesti” aceasta problema daca te afli in preajma mai multor persoane intr-un spatiu mic. Un exemplu ar fi un autobuz plin. Este suficient ca o persoana infestata cu paduchi sa se apropie putin mai mult de tine iar acestia sa se raspandeasca mai departe.

  1. Cum iti dai seama daca copilul tau are paduchi?

Principiul este destul de simplu iar paduchii sunt usor de observati in momentul in care parul este pieptanat. Se acorda o atentie deosebita firelor de par iar acesti paraziti pot fi usor observati. Un alt semn usor de recunoscut sunt zonele rosiatice de pe scalp formate, cel mai probabil, datorita scarpinatului.

  1. Ce faci in momentul in care afli ca ai paduchi?

Nu trebuie sa te sperii sau sa te panichezi fiindca acesti paraziti sunt destul de usor de tratat. Fa o vizita la farmacie si cumpara tratament de paduchi de la Nitolic. Aplica-l si foloseste-te de pieptanele special din pachet si vei scapa de problema paduchilor de cap foarte rapid si eficient. De asemenea, daca banuiesti ca unul dintre membrii familiei tale sau o alta persoana apropiata a fost infestata cu paduchi, sfatuieste-l si pe acesta sa foloseasca tratamentul. Este important ca mediul in care-ti petreci majoritatea timpului sa fie ferit de acesti paraziti.

Acestea au fost raspunsurile la 3 dintre cele mai populare intrebari pe tema paduchilor. Sper ca am lamurit o mare parte din curiozitatile care te puteau incerca atunci cand venea vorba de infestarea cu paduchi.

Lasă Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *