Cum tratăm acneea?

Acneea a fost și va rămâne poate una dintre cele mai costisitoare boli ale pielii. O mulțime de adolescenți se confruntă cu astfel de probleme ale tenului. Deși specifică tenului, acneea apare pe gât dar și pe spate, fiind la fel de greu de tratat.

Pentru a preveni acneea avem nevoie de un ritual corect de demachiere sau de îngrijire corespunzătoare a tenului, lucru ce nu poate fi posibil mereu, deoarece foarte multe bacterii se găsesc inclusiv în apa pe care o folosim când ne curățăm pielea.

Dacă te numeri printre persoanele cu un ten sensibil și gras, șansele apariției acneei, sunt considerabil mai mari.
Când acneea nu mai reprezintă doar o perioadă a adolescenței și își face apariția chiar și la vârste de 25-30 de ani, sursa acesteia se află într-o înfecție din corp numită stafilococ. Acest stafilococ, este o bacterie patogenă, ce produce infecții în corp precum: acnee, furuncule, bronșite, faringite, foliculite etc.

În urma identificării stafilococului, care se face prin analize, doctorul va prescrie tratamentul potrivit.
În cazul în care acneea nu este rezultatul unui stafilococ, este bine de știut că toate cremele din comerț nu fac altceva decât să înrăutățească situația.

Cele mai bune remedii împotriva acneei, se găsesc în natură. Mușețelul, lămâia, aloe vera, castravetele, sunt doar câteva din remediile naturiste ce îți vor fi aliați în lupta cu acneea.
Alimentația are de asemenea un rol extrem de important în sănătatea tenului. Sucurile acidulate și ciocolata neagră sau alte dulciuri cu un conținut foarte mare de zahăr, trebuie evitate. Fructele și legumele sunt recomandate de specialiști, în special morcovii și merele.

Acneea trebuie tratată atât din interior (prin intermediul alimentației sănătoase) dar și din exterior prin îngrijirea corectă și atentă a tenului, fără prea multe cosmetice sau produse din comerț, care nu niciun efect benefic tenului.

Lasă Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *