Cele mai bune editoare video gratuite

Vlogging-ul este din ce în ce mai la modă. Oamenii, în general, încep să prefere să se uite la un filmuleț video în loc să citească o postare pe un blog. Acesta este unul dintre argumentele care îi motiveaza pe alții să facă conținut video și să îl distribuie pe net, în detrimentul conținutului scris.

Dacă te-ai lăsat convins de acest argument și te-ai apucat deja de făcut filmulețe, ai constatat cu siguranță că pe lângă o cameră cât de cât ok, ai nevoie și de editoare video. Pentru a fi mai aproape de succes e nevoie să elimini dintr-o filmare micile imprefecțiuni, cum ar fi o bâlbă, timpi morți, lumină slabă sau lipsa sunetului.

Cei care sunt la început de drum nu trebuie să dea neapărat sume exorbitante pe editoare video. Le pot folosi gratuit. Evident nu pe toate. Iată însă o parte dintre cele mai bune editoare video gratuite. Le-am ales doar pe cele compatibile cu Windows pentru că majoritatea folosim acest sistem de operare.

Windows Movie Maker nu este încă un program integrat în sistemul de operare (Windows) însă el poate fi descărcat gratuit. Nu este foarte sofiscticat însă are toate funcțiile de bază și este ușor de folosit. Puteți combina videoclipurile, le puteți tăia sau puteți lucra cu imagini sau sunete. Cu alte cuvinte, puteți face un filmuleț doar din sunete și fotografii.

Lightworks este compatibil atât cu Windows cât și cu Linux sau MacOS. Există atât în varianta gratuită cât și în cea premium. Pentru început vă recomand varianta gratuită și ulterior o puteți lua în calcul și pe cea premium, care a fost folosită deja la editarea unor filme care au rulat în cinematografe.

Avidemux e și el compatibil cu cele trei sisteme de operare amintite mai sus. Față de alte editoare video, acesta ocupă mai puțin spațiu pe hard disk. Un alt editor gratuit și bun este VSDC Free Video Editor însă e compatibil doar cu Windows.

Sursa
http://www.digitaltrends.com/computing/best-free-video-editing-apps/

Lasă Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *